måndag 5 september 2011

Min bästa vän är sjuksköterska. Förra helgen lånade hon boken "Matrevolutionen" av mej. Nu har hon testat på LCHF i en vecka och tycker det fungerar jätte bra, kul att höra:)! Däremot är det nog mest ett test för henne. Men har man testat själv så är det ju lättare att kanske ge rådet till någon annan.

Än verkar hon inte stött på några typiska symptom. För det tar ju ca. 10 dagar innan kroppen hamnar i ketos. Jag var galet trött och sötsugen dessa dagar. Min pappa (som också äter LCHF och har tappat 15-20kg) hade acetonsmak i munnen. Vissa får dimmig syn, andra magont, illamående,kramp mm. Men inte så konstigt eftersom kroppen är van vid kolhydrater och arbeta med det. Sen ska kroppen tömmas och fylla på med en mer naturlig energikälla som fett.


Johan vaknade förresten med kramp i vaden i fredagsnatt (för första gången). Saltbrist och vätskebrist är vanligt vid LCHF. För vi tog ju en pw sent i fredags. Nu dricker han vanligtvis massor med vatten jämt. Men kan tänka mej att det var någon kombination här. Min pappa hade samma "problem" i våras. Men det är intressant, för man lär sej sin kropp och dess reaktioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar