söndag 4 september 2011

Oj vad jag åt mej proppmätt! Men gott va det. Och en timma senare ligger bs på 4,4, då känns det ok att vara proppmätt;)!


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

 1. hej
  en fråga? hur kan du gå o träna o pw med så lågt socker ,el ej lågt utan bra.. eftersom träningen ger ju lägre bs?

  samt vad äter du för att få upp bs vid känning?
  har du ej ens långtidsinsulin???

  är de typ1 du e?

  eftersom sjukdommar, stress, mm påverkar bs. så då spelar ju en ens maten ngn roll.!

  / catta

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Eftersom jag inte sprutar i mej något insulin kan jag ju heller inte få känning!? För det får ju inte en "frisk" person! Nu styr jag enbart bs med motion och LCHF-kost, och för mej funkgerar det utmärkt! Så skönt!!
  Nja...dom vill inte riktigt döpa min diabetes till typ1 eller typ2. Jag fick sjukdomen när jag var 15år, och hade då lite produktion kvar.
  Joho...maten spelar sjukt stor roll vill jag lova:)!
  //jannica

  SvaraRadera
 3. Alltså då har ju de så mycket enklare för en typ etta är de omöjligt att i te ta insulin alls. Visst hjälper maten en att behöva dra ner på insulinet men eftersom sjukdom mm påverkar bs så då har maten ingen roll vid de tillfället. De är ju de vi typ ettor har de värre .
  Visst kan man gå med mindre insulin men låbgtid år ett måste ovadsett.

  Eftersom du då har lite produktion kvar så hjälper de dig säkert .
  Skulle ja själv gå ut o löpa el träna vid ett bs på 4,3 så sjunker de. Men ej pga insulinet ja tar. Eftersom ja har pump så justerar ua de ganska bra men stressen med träning mm påverkar näbs nedåt o då har de ej betydelSe.

  Så de du håller på med kan ja tänka mig är helt omöjligt för en typ etta.
  Visst att dra ner på insulinet ordentligt men eu att inte ta ngt alls.

  Catta

  SvaraRadera
 4. Som sagt så får man testa sej fram. Dom har velat ha i mej långtid på natten flera gånger. Men jag vägrar då mitt HbA1c alltid varit fint. Och jag har alltid velat va tom på insulin på morgon då jag tagit en pw(i så många år jag kan minnas) utan att behöva tänka på känning, så jag har inte gjort som dom sagt till mej. Och så länge jag rör på mej ordentligt så blir det till viss del insulin för mej. Det räcker såklart inte till om jag äter "kolhydratisk" kost. Men LCHF ger ju aldrig några "toppar", eftersom det inte finns något att "toppa" med.
  Som sagt så får var och en göra som man vill och testa sej fram.
  Lite skinn på näsan, lära känna sin kropp (och absolut Inte låta den styra över en!!), motionera och äta bra (vad man nu tycker det är) så mår man nog också bra (iaf bättre)!

  SvaraRadera